احداث و تجهیز ۳۹ مرکز جامع سلامت شبانه روزی ( درمان بستر) را می توان به عنوان یکی از پروژه های مشترک و موفق بنیاد مستضعفان و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال های اخیر نام برد .
به گزارش اسکان ایران، بنیاد علوی به عنوان بازوی اجرایی بنیاد مستضعفان از مجموع ۴۰ مرکز جامع سلامت، طی ۴ سال اخیر ۳۹ مرکز را احداث که جهت تجهیز و بهره برداری به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحویل شده است و تنها ساخت مرکز لوندویل واقع در شهر آستارا در استان گیلان در حال اجراست که آن هم در مراحل پایانی عملیات اجرایی می باشد.
طبق دسته بندی و تعریف وزارت بهداشت مرکز درمان بستر مرکزی است دارای امکانات کافی جهت بستری موقت بیماران و اعزام سریع آنان به بیمارستانهای شهرستان که محل احداث این مراکز در شهرستانهایی با جمعیت کم میباشد.
برهمین اساس جهت ارتقای بهداشت و سلامت، فراهم نمودن امکانات تشخیصی و درمانی در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور، توزیع متعادل خدمات درمانی در سطح کشور و کاهش بار مراجعین بیمارستان ها و انطباق این اهداف با رویکرد بنیاد مستضعفان، احداث مراکز جامع سلامت شبانه روزی (درمان بستر) از سال ۱۳۹۵ در دستور کار این بنیاد قرار گرفت.
این مراکز در دو تیپ ۱۰۴۰ مترمربع (یک طبقه) و ۱۰۸۰ مترمربع (دو طبقه) با پراکندگی گسترده در سراسر کشور از کرند، محمد آباد و حویق در شمال تا رمشک، لیردف و توکهور در جنوب و همچنین دشت عباس، ماهیدشت و هجران در غرب و بهاباد، باغشاد و جاورسیان در نواحی مرکزی احداث گردیده است. اعتبار تخصیص یافته جهت احداث این مراکز تاکنون حدود ۱۰۰۰ میلیارد ریال بوده که نیمی از آن توسط وزارت بهداشت تأمین گردیده است.
طبق توافقنامه فی مابین بنیاد علوی و وزارت بهداشت، پس از احداث آن وزارتخانه می بایست تمامی تجهیزات پزشکی، کادر درمان و پرستاری مورد نیاز این مراکز را تامین نماید .
علاوه بر بخش های درمانی شامل بستری موقت بزرگسالان و کودکان در اورژانس، اتاق احیاء، اتاق زایمان، دندانپزشکی و اتاق پزشک متخصص، بخش های تشخیصی شامل آزمایشگاه، سونوگرافی و رادیولوژی و سایر فضاهای اداری و خدماتی مورد نیاز، این مراکز دارای فضای اقامتی جهت اسکان پزشک و ماما نیز می باشند تا امکان خدمات رسانی به بیماران به صورت شبانه روزی نیز فراهم گردد.